Китай запровадив санкції проти Помпео і ще 27 громадян США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай запровадив санкції проти Помпео і ще 27 громадян США

Казна та Політика
494
Пекін ввів санкції проти держсекретаря США Майка Помпео і ще 27 громадян Сполучених Штатів, включаючи людей з адміністрації експрезидента Трампа, за “втручання у внутрішні справи Китаю”.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву МЗС Китаю.
“В останні кілька років деякі антикитайські політики в США, виходячи з власних політичних інтересів, упереджень і ненависті до Китаю, спланували і просували серію божевільних дій, ігноруючи інтереси китайського і американського народів, серйозно втручаючись у внутрішні справи Китаю і на шкоду інтересам Китаю”, – заявили у відомстві.
“Китайський уряд непохитний у своїй рішучості захищати свій національний суверенітет, безпеку та інтереси розвитку”, – заявили в Пекіні.
Крім Помпео, під санкції, зокрема, потрапили радник Білого дому з питань торгівлі Пітер Наварро, помічник Трампа з національної безпеки Роберт О’Брайєн і заступник радника Трампа з національної безпеки Метт Поттінджер.
Всім 28 особам, на яких поширюються санкції, а також їхнім сім’ям, заборонений в’їзд на материкову частину Китаю, в Гонконг і Макао. Також їм і їхнім компаніям заборонено вести справи з Китаєм.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас