Нацбанк посилює контроль за кіберзахистом та інформаційною безпекою банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк посилює контроль за кіберзахистом та інформаційною безпекою банків

Казна та Політика
340
Національний банк з 21 січня 2021 року посилює контроль за виконанням банками заходів із забезпечення кіберзахисту та інформаційної безпеки, що сприятиме удосконаленню організації діяльності банків в умовах сучасних кіберзагроз.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
Що нового:
  • регулятор запроваджує новий вид контролю за банками у формах виїзних перевірок і безвиїзного нагляду, що здійснюватимуть фахівці Національного банку у сфері кіберзахисту та інформаційної безпеки;
  • також встановлюються нові вимоги щодо проведення банками самооцінки стану інформаційної безпеки та кіберзахисту. Так, банки зобов’язані щорічно проводити відповідну самооцінку, складати і подавати Національному банку щорічний звіт з питань оцінювання ризиків інформаційної безпеки/кіберризиків;
Реалізація механізмів контролю дасть можливість регулятору ухвалювати рішення, що належать до компетенції Засвідчувального центру, та здійснювати оцінку:
  • ефективності функціонування системи управління інформаційною безпекою банку;
  • повноти виконання банком вимог нормативно-правових актів Національного банку з питань інформаційної безпеки і кіберзахисту;
  • рівня управління банком ризиками інформаційної безпеки й кіберризиками, системи внутрішнього контролю за цими напрямками.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 1 січня 2021 року кількість діючих структурних підрозділів українських банків зменшилась з 8002 до 7134 відділень. За 2020 рік їх кількість скоротилася на 10,8% або на 868 відділень з 8002 у 2019 році.
  • Платоспроможні банки України за січень-листопад 2020 року отримали 43,347 млрд гривень прибутку після оподаткування. Рейтинг прибутковості очолює державний ПриватБанк, який заробив 25,032 млрд гривень.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас