Найдорожчі стартапи Європи (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдорожчі стартапи Європи (інфографіка)

Фондовий ринок
783
Аналітичний сервіс CB Insights представив оновлену інфографіку європейських стартапів, які залучили найбільше інвестицій. Лідером в Україні назвали PDFfiler.
Під час складання карти в CB Insights враховуються тільки незалежні від великих гравців стартапи, які відкрито залучали гроші з 2015 року і не перебувають у повній власності одного з акціонерів. За цей час стартапам з Європі вдалося залучити майже $117 млрд інвестицій.
Хто лідирує в Україні Як і в 2020 році, лідером за обсягом інвестицій в Україні визнали компанію airSlate (раніше називалася PDFfiller). У 2019 році в неї вклали $30 млн — цю цифру CB Insights і врахував в інфографіці. Після публікації рейтингу стало відомо про новий раунд у розмірі $40 млн. Як заявили представники компанії, всього в airSlate вклали $80 млн.
Найдорожчі стартапи Європи (інфографіка)
Однак, згідно з підрахунками AIN.UA, лідером за кількістю інвестицій в Україні є стартап GitLab. Продукт компанії – платформа для колаборації DevOps, а саме система управління репозиторіями коду для Git. Тільки в 2019 році компанія залучила $268 млн в рамках раунду серії E, її оцінили в $2,7 млрд. Разом з цими інвестиціями GitLab сумарно залучив $426 млн.
Другий найдорожчий український стартап – Grammarly. У листопаді 2019 року компанія залучила $90 млн. Сумарно на рахунку Grammarly вже $200 млн інвестицій. За даними TechCrunch, компанія офіційно стала єдинорогом – цю інформацію редакції AIN.UA підтвердили і в Grammarly. І якщо GitLab тут не має команди розробки, то команда Grammarly досить велика.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас