У JPMorgan розповіли, як запуск біткойн-ETF вплине на ціну біткойна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У JPMorgan розповіли, як запуск біткойн-ETF вплине на ціну біткойна

Фінтех і Картки
2380
Стратеги JPMorgan вважають, що схвалення біткойн-ETF в США негативно позначиться на ціні першої криптовалюти в короткостроковій перспективі.
Про це повідомляє Bloomberg.
За прогнозами компанії, конкуренція з боку ETF спричинить відтік коштів з трасту GBTC від Grayscale Investments і підірве його монополію. Це знизить ціну біткойна, вважають в JPMorgan.
«Каскадний відтік коштів з GBTC і зниження премії [на вторинних ринках] призведуть до негативних короткострокових наслідків для біткойна», – заявили експерти.
Однак в довгостроковій перспективі запуск біткойн-ETF є сприятливою подією для ринку, додали фахівці.
Деякі оглядачі розраховують, що зі зміною керівництва Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) шанси на схвалення біткойн-ETF зростуть.
Нагадаємо, раніше в JPMorgan напророкували біткойн по $146 000.
На момент написання на розгляді у SEC перебуває заявка на запуск біткойн-ETF від компанії VanEck. Раніше фірма, яка управляє активами на $49 млрд, двічі подавала аналогічні заявки, але обидва рази їх відкликала, оскільки регулятор відмовляв у схваленні. Останній раз це відбулося в вересні 2019 року.
Попередню активну заявку на запуск біткойн-ETF від Wilshire Phoenix Комісія відхилила в лютому 2020 року.
Bitwise, яка також домагалася схвалення регулятора запуску ETF на базі першої криптовалюти, відкликала пропозицію в січні 2020 року.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас