Словаччина і Угорщина посилюють правила в'їзду для іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словаччина і Угорщина посилюють правила в'їзду для іноземців

Особисті фінанси
690
Угорщина і Словаччина посилили вимоги щодо пропуску іноземців через карантин, викликаний пандемією коронавірусної інфекції COVID-19.
Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України (ДПСУ).
Зокрема, за інформацією Держприкордонслужби, комендантська година на території Угорщини діє з 21:00 до 06:00 (за київським часом).
“На час дії комендантської години в’їзд до Угорщини дозволяється тільки особам, які прямують до місця постійного, тимчасового проживання або місця роботи на території Угорщини; з метою працевлаштування (за наявності відповідних документів)”, – йдеться в повідомленні.
При цьому, як зазначають у ДПСУ, обмеження комендантської години не поширюються на водіїв вантажного автотранспорту, які здійснюють міжнародні перевезення, та осіб, які прямують транзитом через територію Угорщини. Такі особи обов’язково повинні мати документи, що підтверджують підставу для в’їзду або транзитний характер поїздки.
У свою чергу, обмеження в’їзду на територію Словаччини в пункті пропуску “Вишнє Німецьке” діє з 20:00 до 08:00 (за київським часом).
При цьому іноземці, які прямують до Словаччини, повинні мати документи, що підтверджують право на тимчасове проживання або працевлаштування в цій країні, а ті громадяни, які слідують через територію Словаччини транзитом і мають документи, що підтверджують це, пропускаються цілодобово.
Обмеження не поширюються на водіїв вантажного автотранспорту, які здійснюють міжнародні перевезення.
Водночас пункт пропуску “Малий Березний” працює без тимчасових обмежень.
Уряд Словаччини ухвалив рішення про введення комендантської години на всій території країни в другій половині жовтня минулого року.
Нагадаємо, влада Угорщини ухвалила рішення закрити кордони для іноземців з 1 вересня для стримування поширення коронавірусної інфекції COVID-19.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас