Мінцифри має намір розвивати ринок "віртуальних активів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри має намір розвивати ринок "віртуальних активів"

Фінтех і Картки
420
Міністерство цифрової трансформації України і Stellar Development Foundation підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю, в рамках якого будуть працювати над “розробкою стратегії розвитку ринку віртуальних активів в Україні”.
Про це повідомляє Мінцифри.
Повідомляється, що учасники меморандуму займуться розвитком сучасної інфраструктури для ринку віртуальних активів. На думку представників Мінцифри, це зміцнить статус України як інноваційної цифрової країни на фінансовому полі Східної Європи.
“Співпраця з Stellar Development Foundation буде сприяти розвитку індустрії віртуальних активів в Україні та її інтеграції в світову фінансову екосистему. Ще одним важливим аспектом цієї співпраці є внесок в розвиток інфраструктури української національної цифрової валюти”, – сказав заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.
За його словами, меморандум передбачає співпрацю щодо розвитку ринку віртуальних активів в Україні; надання підтримки проектам, які спеціалізуються на віртуальних активах; імплементація та врегулювання обігу стейблкойнів в Україні; сприяння розвитку цифрової валюти Національного банку в Україні.
“Віртуальні активи і національні цифрові валюти є однією з найважливіших інновацій в нашому житті, і ми раді приєднатися до розвитку інфраструктури ринку віртуальних активів в Україні”, – зазначив керівник Stellar Development Foundation Денелл Діксон.
Stellar Development Foundation офіційно почне працювати в Україні в серпні 2021 року.
У міністерстві додали, що багато країн світу розробляють власні національні цифрові валюти. Україна теж рухається в напрямку однієї з найважливіших фінансових тенденцій.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас