В Мінекономіки пояснили, як визначали розмір "карантинної" допомоги ФОПам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Мінекономіки пояснили, як визначали розмір "карантинної" допомоги ФОПам

Казна та Політика
916
Міністр економіки Ігор Петрашко розповів, чому в межах програм підтримки бізнесу під час впровадженого урядом локдауну фізичні особи-підприємці отримають допомогу розміром вісім тисяч гривень. 
Про це він розповів в ефірі “Сніданку з 1+1” 17 грудня.
“Коли дискутували, яка сума має бути, то враховували декілька факторів, – це мінімальна зарплата, середня зарплата в Україні (11 900 грн) і прогнозований період мінімального закриття. Саме тому дійшли до такої суми. Крім того, проводили опитування та дискутували з асоціаціями щодо того, яка компенсацій могла би бути найбільш затребувана. Враховувалися і фінансові можливості”, – пояснив міністр економіки. 
Він наголосив, що наразі ця сума одноразова, адже запланована спеціально на час локдауну від 8 до 24 січня.
“Якщо локдаун буде подовжений, наприклад, у січні чи березні, то виплати також будуть”, – сказав він.
Finance.ua вирішив запитати читачів порталу, чи допоможе бізнесу президентська виплата у 8 тисяч. Переважна більшість опитаних заявила про те, що цих коштів буде недостатньо для того, щоб підтримати підприємство у часи кризи. Таких серед респондентів виявилося 61%.

Довідка Finance.ua:

  • 8 грудня Президент Володимир Зеленський підписав прийнятий раніше Верховною Радою закон щодо підтримки людей і бізнесу у період дії карантинних обмежень.
  • В законі вказано кілька видів виплат для ФОП і їхніх найманих працівників. Виплати проводять на підставі їхніх заяв в електронній формі, поданих через Єдиний державний вебпортал електронних послуг (“Дія”).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас