Як святкуватимуть Новий рік і Різдво в містах України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як святкуватимуть Новий рік і Різдво в містах України

Світ
450
Кабінет міністрів прийняв рішення посилити карантин з 8 січня, тому українцям пощастило – ми зможемо спокійно закупитися подарунками і насолодитися святковою атмосферою в містах. Але все з деякими обмеженнями: через коронавірус цьогоріч не буде ні масштабних ярмарків, ні концертів, ні масових гулянь в новорічну ніч.
Як святкуватимуть Новий рік і Різдво в містах України:
У Києві встановили три ялинки – на Софійській площі, на Контрактовій площі та біля Арки Дружби народів.
Головна ялинка цього року штучна, її висота – 31 метр. Дерево прикрасять 10 метрами гірлянд і 1,5 тисячами іграшок (білочки, шишки, жолуді, птиці тощо). Спочатку на верхівку встановили величезний казковий капелюх, але через нього розгорілася неабияка суперечка, і організатори вирішили замінити капелюх на традиційну для українців зірку.
Також проект Folk Ukraine підготував три святкові локації, які будуть працювати з 19 грудня до середини січня. На Софійській площі буде тематика «Казковий ліс» (тому ялинку встановлено ​​на пні і на ній був ельфійський капелюх). Крім ялинки на площі встановлять будиночки з сувенірами, гарячими напоями та дитячу карусель. Біля Арки Дружби народів з’явиться ковзанка, на Контрактовій площі – каток, гірки, будиночки з сувенірами. Однак через пандемію довелося пожертвувати фудкортами і святковими концертами.
Невелику святкову локацію готують біля Офісу президента. На Банковій поставили ялинку, каток і карусель.
У Львові ялинку встановлено перед Оперним театром, але від масштабних святкувань місцева влада відмовилася. Буде кілька невеликих святкових локацій, традиційна різдвяна ярмарка – під питанням.
Головною ялинкою в Одесі можна буде милуватися на вулиці Дерибасівській, також там організують святкування Дня святого Миколая. На Приморському бульварі буде працювати новорічна карусель і паровозик. Але, за словами влади, більшість заходів перейде в онлайн-формат: трансляція концерту і привітання мера. Крім того, в кожному районі міста організують святковий феєрверк.

В Івано-Франківську У новорічну ніч замість концерту транслюватимуть святкову програму на великому екрані.
У Тернополі буде працювати «Файне зимове містечко», де облаштують ковзанку і атракціони. Але це за умови, що не буде зростання кількості хворих на коронавірус.
У Харкові встановили ялинку на площі Свободи, там же до кінця березня буде працювати каток. З 19 грудня по 17 січня в місті організовують ярмарок, але саме в новорічну ніч ніяких масштабних святкувань не буде.
У Полтаві, Чернівцях, Дніпрі, Кропивницького, Житомирі, Миколаєві, Херсоні, Черкасах, Ужгороді та Запоріжжі встановлять новорічні ялинки, але масових заходів біля них не буде.
У двох містах – у Вінниці та Рівному – вирішили не встановлювати головну ялинку.
«Цього року головної вінницької ялинки в Центральному парку ім. Леонтовича не буде, а святкові заходи будуть перенесені в онлайн-формат. Але ми збережемо традицію святкової ілюмінації на магістральних вулицях, прикрасимо центр міста. І обов’язково встановимо на Майдані Незалежності вертеп, як ми це робили в минулі роки», – повідомив мер Вінниці Сергій Моргунов. У Рівному вирішили прикрасити новорічними іграшками ялинки, які ростуть на Майдані Незалежності.
У січні 2021 року українці відпочиватимуть 12 днів.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас