5 ознак того, що настав час змінити роботу (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 ознак того, що настав час змінити роботу (інфографіка)

Особисті фінанси
2931
Багато людей часто незадоволені своїм нинішнім місцем роботи й тими завданнями, які доводиться виконувати. І негатив викликають різні чинники. Work.ua пропонує розглянути основні ознаки того, що настав час змінити роботу або принаймні подумати про це.
1. Кожен робочий день ви зустрічаєте с жахом. Ранок перед роботою починається з заспокоювання себе, тому що ви відчуваєте страх перед тим, що чекає вас впродовж робочого дня? Ви відчуваєте, що живете по-справжньому тільки на вихідних, але ніяк не протягом робочого тижня? Це точна ознака того, що пора замислитися про зміну роботи. Складіть список плюсів і мінусів вашого теперішнього місця роботи й подивіться, що переважить.
2. Ви більше не досягаєте особистих цілей завдяки роботі. Щоб робота приносила задоволення, вона повинна вести людину до її особистої мети. Вона може виражатися як у вигляді досягнень у рамках колективу, сприяння спільній справі, так і в накопиченні грошей для фінансової стабільності або незалежності.
Мета, яку ви хочете досягти на роботі, — ваш особистий вибір, вона може бути якою завгодно. Тут питання в тому, чи задовольняє її ваша нинішня робота. Якщо ні, час задуматися про те, щоб перегорнути сторінку.
5 ознак того, що настав час змінити роботу (інфографіка)
3. У вас токсичний керівник. Колеги або начальник і підлеглий можуть просто не зійтися характерами. Це нормально. Але є різниця між тим, щоб не бути кращими друзями з начальником, і тим, що вас недооцінюють, погано керують або використовують у своїх інтересах.
Відчуваєте, що поговорили з начальником і з відділом кадрів, виговорилися рідним або просто проігнорували токсичну поведінку боса і продовжили виконувати свою роботу, а проблема нікуди не поділася? Можливо, настав час пошукати те місце, де вас будуть цінувати, де ви будете отримувати задоволення від спілкування з керівництвом.
4. Ви більше не розвиваєте головні професійні навички. У кожній професії можна виділити основний набір навичок фахівця, які він продовжує удосконалювати протягом всієї своєї кар’єри. Коли на поточній роботі ви більше не бачите можливостей для розвитку і вдосконалення цих навичок, то перестаєте вкладати ентузіазм в те, що робите.
Щодня виконуєте один і той же алгоритм як робот? Це ознака того, що згодом вам захочеться щось поміняти – підхід до виконання обов’язків чи й саме місце роботи.
5. Робота вам не цікава. Щодня ви відпрацьовуєте робочу каторгу, а потім беретеся за те, до чого дійсно лежить душа. Задумайтесь, можливо, вам варто перейти на роботу в ту сферу, до якої відноситься ваше хобі?
До речі, раніше ми писали про те, що працівникам радять не поспішати з рішенням про звільнення. Варто проаналізувати, чи є суттєві причини для пошуку іншого місця. 7 помилкових причин для звільнення
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас