Як перереєструвати резервний РРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як перереєструвати резервний РРО

Особисті фінанси
310
Податківці розповіли, що робити, якщо потрібно перереєструвати резервний реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО) з метою його зберігання та/або використання у новоствореній господарській одиниці.
Порядок дій:
  • суб’єкт господарювання має подати повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф. №20-ОПП, яке містить інформацію про цю господарську одиницю, зокрема, її назву та адресу місцезнаходження;
  • заява про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій (ф. №1-РРО) з позначкою «Перереєстрація» оформлюється та надається до контролюючого органу у тому самому порядку, що й заява про реєстрацію РРО;
  • на підставі проставленої відповідної позначки у полі «Резервний» Реєстраційної заяви, проводиться перереєстрація резервного РРО.
Після отримання документів у контролюючому органі не пізніше, ніж через два робочі дні з дня подання Реєстраційної заяви, проводять перереєстрацію РРО: вносяться зміни до даних інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС, розміщуються в Е-кабінеті в електронній формі. У цей же час видається нове реєстраційне посвідчення суб’єкту господарювання.
У реєстраційному посвідченні, сформованому на підставі даних Реєстраційної заяви, зазначається назва та адреса новоствореної господарської одиниці та інших господарських одиниць (якщо вони зазначені у Реєстраційній заяві), де зберігатиметься та/або використовуватиметься резервний РРО.

Довідка Finance.ua:

  • Finance.ua вирішив запитати думку читачів щодо того, чи підтримують вони обов’язкове введення РРО. Результати нашого опитування – за посиланням.
  • Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів Гетманцев розвіяв 14 тверджень про реєстраторів розрахункових операцій (PPO), які, за його словами, є міфами
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас