Як каратимуть за підробку паспортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як каратимуть за підробку паспортів

Казна та Політика
552
В Україні можуть посилити відповідальність за підробку паспортів, свідоцтв про шлюб та інших документів, що засвідчують особу і громадянство. Верховна Рада схвалила за основу відповідний законопроект Кабінету міністрів №3946.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання ВР.
“За” проголосували 264 нардепи. Документ пропонує змінити Кримінальний кодекс.
Штрафи:
  • Викрадення “важливих особистих документів” пропонують карати штрафом в розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян * або обмеженням волі *на строк до 3 років. Наразі обмеження свободи громадян не передбачено.
  • При цьому викрадення документів, що підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, або свідоцтво про державну реєстрацію актів цивільного стану планують карати арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років.
  • За використання завідомо підроблених документів, що засвідчують особу, або ж свідоцтво про шлюб загрожує арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі від 3 до 5 років.
  • Якщо такі дії вчинила група осіб за змовою або посадова особа, використовуючи службове становище, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років або без такого.
Нагадаємо, Кабмін вніс до Ради цей проект закону на початку серпня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас