Нацбанк позитивно оцінює можливість випуску цифрових еквівалентів звичайної гривні - Шевченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк позитивно оцінює можливість випуску цифрових еквівалентів звичайної гривні - Шевченко

Фінтех і Картки
330
Національний банк України (НБУ) позитивно оцінює можливість випуску цифрових грошей, які здатні стати рівноцінним еквівалентом звичайної фіатної гривні.
Про це голова НБУ Кирило Шевченко написав в Facebook, коментуючи те, що асоціація Libra планує випустити однойменну цифрову валюту в січні 2021 року.
«Національний банк України, який активно досліджує тематику цифрових валют центральних банків (CDBC) ще з 2016 року, вже ініціював унесення таких змін до законодавства. Визначення «цифрових грошей Національного банку України» та право НБУ на їх випуск включено до законопроєкту №4364 про платіжні послуги. Отже, Національний банк не змінив своїх планів із вивчення можливості випуску е-гривні. Однак ми розуміємо, що перед запровадженням нових технологій у широкий обіг необхідно створити цікавий та корисний продукт для кінцевих споживачів. Наразі команда українського регулятора виокремила для себе декілька варіантів ймовірного використання е-гривні, але пошук відповіді ще триває. Ми сконцентровані на аналізі можливих юз-кейсів, беручи до уваги потреби учасників фінансового ринку, споживачів та провідний світовий досвід”, — написав Шевченко.
Він додав, запровадження е-гривні передбачає створення платіжної інфраструктури для її обігу на ринку. Обсяги інвестицій та робіт залежать, у тому числі, від того, які завдання вирішуватиме е-гривня.
«Водночас Національний банк позитивно оцінює можливість випуску цифрових грошей, які в еру загальної діджиталізації здатні стати рівноцінним еквівалентом звичайної фіатної гривні», — написав голова Нацбанку.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас