Держаудитслужба пропонує ліквідувати Миколаївський порт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держаудитслужба пропонує ліквідувати Миколаївський порт

Казна та Політика
458
Державна аудиторська служба за результатами проведеної перевірки рекомендує владі ліквідувати Миколаївський морський торговельний порт через його неефективність.
Про це повідомили в пресслужбі Держаудитслужби.
У повідомленні наголошується, що фахівці служби провели фінансовий аудит порту за період з березня 2018 до березня 2020 року.
Зокрема, рекомендується вилучити ДП “Миколаївський морський торговельний порт” з переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, як таке, що не відповідає критеріям стратегічно важливого об’єкта.
“Рекомендується доручити ДП Адміністрація морських портів України” виключити ДП “ММТП” з Реєстру морських портів України. Крім того, запропоновано розглянути питання доцільності подальшого існування держпідприємства як самостійного суб’єкта господарювання та його ліквідації, визначивши правонаступником всіх прав і обов’язків, державного майна та інших активів ДП ​​“АМПУ” в особі адміністрації Миколаївського морського порту”, – йдеться в повідомленні.
У звіті наголошується, що порт передав свої виробничі засоби в оренду приватним операторам до 2029-2030 років без права розірвання договору в односторонньому порядку.
“При цьому сам Миколаївський порт не перевіряє стан переданого в оренду державного майна”, – відзначають експерти.
Також повідомляється, що штат порту складається з адміністративно-управлінського та обслуговуючого персоналу з зарплатою в три рази вищою середньої в галузі. Доходи формують пасивні надходження за оренду, але борги перед кредиторами за два роки зросли в 3,5 раза і досягли 44,13 млн грн. На цьому тлі знос основних засобів підприємства наближається до 100%.
“Прибуток ДП “ММТП” є неприпустимо низьким, беручи до уваги виробничі потужності, надані йому державою”, – йдеться в звіті аудиторів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас