У парламенті хочуть посилити покарання за азартні ігри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У парламенті хочуть посилити покарання за азартні ігри

Казна та Політика
466
Новостворена легальна індустрія азартних ігор потребує підтримки з боку держави і в ефективній боротьбі з тіньовим сегментом.
Незважаючи на легалізацію азартних ігор в Україні, сірий сегмент цієї сфери все ж таки буде продовжувати працювати. Безумовно, його масштаби зменшаться, але за більш ніж 10 років роботи в тіні і вибудовування відповідних схем, які об’єднують величезну кількість зацікавлених осіб, потрібна планомірна робота держави в боротьбі з цим негативним явищем.
В першу чергу, держава повинна зосередитися на підтримці легальних операторів, щойно будуть ставати на ноги, на противагу давно укоріненим і опереним нелегальним гральним бізнесменам. Держава повинна сповідувати нульову толерантність до “нелегалів”, щоб вони не кидали тінь на цивілізований характер легального грального бізнесу, який перестає бути годівницею для обраних, а перетворюється на прозору, конкурентну і соціально відповідальну сферу бізнесу, що наповнює бюджет країни, створює високооплачувані робочі місця і притягує іноземні інвестиції.
Таким чином, новостворена легальна індустрія азартних ігор потребує підтримки з боку держави і в ефективній боротьбі з тіньовим сегментом. Але все ж таки питання змін повинні йти з якоюсь пріоритетністю і не можуть обмежуватися тільки посиленням покарання за незаконні азартні ігри. Тут необхідний цілий комплекс продуманих заходів і організаційних впливів на основі чітких пріоритетів.
Сьогодні в парламенті обговорюють зміни до законодавства щодо покарання за незаконну організацію азартних ігор в Україні. Йдеться про зміни до статті 203-2 Кримінального кодексу України.
На думку ініціаторів, штраф від 170 тисяч гривень за незаконну діяльність у сфері організації азартних ігор є малим покаранням, яке не мотивуватиме “тіньовиків” переходити в легальний сектор, купувати ліцензії і працювати в білу. Виходячи з цього, розглядаються такі пропозиції: обмеження волі на строк від 5 років, конфіскація обладнання, збільшення штрафів. Все це ще в процесі дискусії, яка поки що не матеріалізувалася в конкретний законопроєкт.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас