Від початку карантину безробітні українці отримали понад 13 млрд грн допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від початку карантину безробітні українці отримали понад 13 млрд грн допомоги

Особисті фінанси
174
Упродовж карантину, тобто з 12 березня і до 25 листопада 2020, виплачено 11,5 млрд грн допомоги безробітним, які зареєстровані в центрах зайнятості.
Про це повідомляє пресслужба Мінекономрозвитку.
У відомстві зазначили, що заборгованості по виплаті допомоги по безробіттю немає.
“Також з метою фінансової підтримки малого та середнього бізнесу Урядом було виділено із фонду боротьби з СОVID-19 2,8 млрд грн на програму допомоги по частковому безробіттю. Станом на сьогодні вже профінансовано 2,5 млрд грн”, – йдеться у повідомленні.
“Боротьба з безробіттям може бути ефективною лише при комплексному підході. З цією метою ми запустили різні механізми підтримки. Це і програма по частковому безробіттю, завдяки якій вдалося зберегти робочі місця для 373,7 тисяч громадян. Це і програма “5-7-9”, однією з умов якої було збереження чисельності персоналу. Це і посилення роботи регіональних служб зайнятості, за сприяння яких за період карантину роботу отримали 419 тисяч людей”, – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.
Міністр наголосив, що фінансування програм для підтримки безробітних та підприємців у період карантинних обмежень є на постійному контролі Уряду, який у разі потреби оперативно вносить зміни в законодавчу базу для додаткового виділення коштів.

Отримати гроші до зарплати 💸

Так, останніми урядовими ініціативами для програми допомоги по частковому безробіттю додатково було виділено 80 млн грн, а для покриття потреб у своєчасній виплаті допомоги по безробіттю – майже 1,2 млрд. грн.
Нагадаємо, із 28 квітня 2020 року також діє порядок, за яким роботодавці можуть звертатися по допомогу з часткового безробіття.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас