Як сплачується транспортний податок, якщо автомобіль придбано протягом року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як сплачується транспортний податок, якщо автомобіль придбано протягом року

Особисті фінанси
4249
За автомобіль, придбаний протягом року, транспортний податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.
Про це повідомляє Головне управління ДПС у м. Києві.
Які авто оподатковуються? Відповідно до Податкового кодексу України об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.
Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.
У разі спливу п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 01 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п’яти років.

Довідка Finance.ua:

  • Народні депутати від «Слуги народу» пропонують збільшити податок на автомобілі до 6 мінімальних зарплат. Про це йдеться в законопроєкті №3704.
  • В Міністерстві фінансів розповіли, як планують змінити транспортний податок для власників дорогих легкових автомобілів або так званий податок на розкіш.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас