Податок на авто хочуть збільшити до 6 мінімальних зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на авто хочуть збільшити до 6 мінімальних зарплат

Особисті фінанси
65047
Народні депутати від «Слуги народу» пропонують збільшити податок на автомобілі. Про це йдеться в законопроєкті №3704.
Податок пропонують підняти з 25 тисяч гривень до 36 тисяч, а це 6 мінімальних зарплат. Такі нововведення можуть вступити в силу вже з 1 січня наступного року.
Нагадаємо, наразі українці платять податок за авто вартістю від 375 мінімалок (2,25 млн) і віком не більш ніж 5 років. Новий документ передбачає, що українці платитимуть податки на авто ціною в 200 мінімалок (із 1 січня 1,2 млн грн) та віком до 8 років.
Крім легкових автомобілів, транспортним податком хочуть оподатковувати мотоцикли, судна і човни вартістю від 944 тис. грн (200 мін. зарплат), або 30,6 тис. євро.
За словами авторів законопроєкту, він має допомогти частково компенсувати скасування акцизу на розмитнення машин, яке не схвалює Мінфін.

Довідка Finance.ua:

  • Зараз цим податком оподатковуються нові авто вартістю понад 1,8 млн грн (375 мін. зарплат), або 57,5 тис. євро. Розмір податку – 25 тисяч гривень на рік протягом п’яти років від року виробництва авто. Законопроєкти передбачають зниження цієї планки.
  • Сам податок складе 28,3 тис. грн (шість мін. зарплат) і буде стягуватися протягом восьми років. При цьому не будуть оподатковуватися машини швидкої допомоги і авто на балансі держави або місцевих органів влади.
  • На думку експерта Олега Назаренка, директора Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів, якщо планку транспортного податку знизять, то нові авто ніхто не захоче купувати: “Інші країни зацікавлені, щоб люди їздили на хороших, безпечних автомобілях. У всьому світі податком обкладаються старі автомобілі. А у нас виходить, що держава, навпаки, підвищує податок для нових авто і стимулює купівлю старих авто з високим рівнем вихлопів. Наприклад, якщо я купую авто за 31 тис.дол., то я плачу всі податки, і з мене хочуть ще вісім років брати по 28 тис. грн. Це нонсенс”.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти:
За матеріалами:
MMR
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас