НБУ приєднався до Мережі сталого банкінгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ приєднався до Мережі сталого банкінгу

Казна та Політика
306
Національний банк України (НБУ) приєднався до мережі сталого банкінгу (Sustainable banking Network, SBN), яка є об’єднанням фінансових регуляторів і банківських асоціацій з країн, що розвиваються.
Як повідомляє пресслужба регулятора, офіційне приєднання відбулося під час робочого візиту голови НБУ Кирила Шевченка до Вашингтона 9 — 13 листопада 2020 року на зустрічі з керівництвом Міжнародної фінансової корпорації (IFC), під егідою якої створена мережа сталого банкінгу.
Це означає, що Національний банк бере на себе обов’язок працювати над створенням стійкої фінансової системи для розвитку економіки, розширенням “зелених” інвестицій в економіку, підтримувати фінансові продукти, які роблять позитивний вплив на клімат, а також обмінюватися досвідом з країнами-членами мережі.
“Розуміючи виклики, які створює зміна клімату для сталого розвитку держави, ми рішуче налаштовані на впровадження ініціатив у сфері “зелених” фінансів. Приєднання до мережі сталого банкінгу, метою діяльності якої є поліпшення екологічного, соціального та корпоративного управління в банківській сфері, має велике значення для нас в контексті сталого розвитку фінансового сектору України”, — підкреслив Шевченко.
У Нацбанку зазначають, що для НБУ важливо розширити мережу міжнародних партнерів, чия підтримка дозволить опанувати кращі світові практики і сформувати ефективну систему управління екологічними та соціальними ризиками у фінансовій сфері.
Мережа сталого банкінгу була створена в 2012 році. Сьогодні вона об’єднує фінансові регулятори та банківські асоціації з 41 країни світу.
Члени мережі зобов’язалися працювати над створенням стійкої та екологічно орієнтованої фінансової системи.
Зокрема, над підвищенням частки кредитів для проєктів і бізнесу, які роблять позитивний вплив на клімат.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас