Мінфін спрогнозував падіння ВВП України за підсумками 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін спрогнозував падіння ВВП України за підсумками 2020 року

Казна та Політика
393
Прогноз падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України до кінця 2020 року відповідатиме очікуваному на початок цього року рівню – нижче за 5%.
Про це заявив в ході щорічних зборів Європейської Бізнес Асоціації міністр фінансів Сергій Марченко.
“Попри те, що цей рік складний за всіма параметрами і економічна динаміка складна не тільки в нашій країні. Наша країна знаходиться в нижній медіані груп держав, які постраждали. Є надії, що прогноз падіння ВВП буде відповідати тим прогнозним показникам, які ми закладали на початку року. Це буде менш як 5%. Зараз є всі підстави очікувати таку динаміку”, – сказав він.
За його словами, 2020 рік був для економіки України складним, але наша країна не зазнала тих потенційних втрат, які могла б понести.

Довідка Finance.ua:

  • У 3 кварталі 2020 року реальний ВВП України збільшився на 8,5% порівняно з попереднім кварталом (з урахуванням сезонного фактору), а порівняно з 3 кварталом 2019 року – зменшився на 3,5%.
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що за останні 10 років Україна втратила трильйон доларів ВВП. Причиною цього став нереалізований потенціал.
  • Рахункова палата вважає, що зростання економіки у розмірі 4,6%, яке закладається в проєкт державного бюджету на 2021 рік, є досить оптимістичним.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас