Експериментальна вакцина від Pfizer ефективна на 90% - індекси злетіли до рекорду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експериментальна вакцина від Pfizer ефективна на 90% - індекси злетіли до рекорду

Фондовий ринок
2690
Світові фондові індекси злетіли до рекордних значень після того, як компанія Pfizer заявила, що її експериментальна вакцина більш ніж на 90% ефективна в запобіганні COVID-19.
Про це повідомляє Reuters.
В компанії відзначили, що очікують отримати дозвіл на використання в надзвичайних ситуаціях в США в кінці цього місяця.
Ринки зросли, оскільки дані були розцінені як велика перемога в боротьбі з пандемією, що забрала життя понад мільйон людей і потрясла світову економіку. Світовий індекс акцій MSCI, який відстежує акції в 49 країнах, і ф’ючерси, які відстежують S&P 500, досягли рекордних максимумів.
Європейські фондові індекси підскочили на 4% до березневих максимумів, безпечна японська єна впала на 0,5%, а спот-золото впало на 1,2%.
Багато хто на ринку бачить у вакцині єдиний спосіб запустити глобальну економіку, яка намагається знайти вихід з гіршого за десятиліття спаду.
«Базовий варіант, який у нас вже є, полягає в тому, що ми, ймовірно, отримаємо вакцину до кінця року і що вона буде розгорнута. Тож ми дійсно розглядаємо подібні новини як позитивні. Тривожною ознакою є те, що якщо ми отримаємо негативні новини про тестування, це нашкодить нашому погляду на економічні перспективи», – повідомляє Reuters.
Як пише Reuters, новини про те, що ця вакцина може бути дуже ефективною, – краще, на що ринки можуть сподіватися: “Представники громадської охорони здоров’я будуть нагадувати нам, що нас чекає довгий шлях, і на цьому шляху виникне безліч проблем, але сьогодні є величезне почуття оптимізму – світло в кінці тунелю”.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялося, що більшість інвесторів вважають, що вакцину від коронавірусу будуть широко розповсюджувати не раніше липня 2021 року. Аналітики Goldman Sachs вважають, що цей прогноз занадто песимістичний.
  • Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомляв раніше, що вакцина від коронавірусу проходить останню стадію випробування, і в 2021 році можна розраховувати на масові щеплення.

Страхування від коронавірусу

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас