Мінімальна зарплата: що заклали в бюджет-2021 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінімальна зарплата: що заклали в бюджет-2021

Казна та Політика
6171
З 1 січня 2021 року мінімальна зарплата (МЗП) зросте до 6 тис. грн, а з 1 липня – до 6,5 тис. гривень. Таке підвищення обійдеться бюджету в понад 41 млрд гривень.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів у FACEBOOK.
“У держбюджеті закладається поетапне підняття мінімальної заробітної плати, що відповідає наявним економічним умовам”, – йдеться у повідомленні.
Етапи підвищення:
  • з 1 січня 2021 року мінімальна зарплата зросте з нинішніх 5 тис. грн до 6 тис. грн;
  • з 1 липня наступного року – до 6,5 тис. гривень.
Як зазначається, таке підвищення в загальному підсумку коштує бюджету у понад 41 млрд гривень, та забезпечить зростання оплати праці медикам, вчителям та іншим працівникам бюджетної сфери
У Мінфіні зазначають, що підвищення МЗП стимулює зростання споживчого попиту, забезпечує детінізацію «сірих» зарплат. Це дасть змогу підвищити надходження до бюджету Пенсійного фонду, зміцнити стабільність бюджетної та пенсійної систем, а також поліпшить захист трудових і соціальних прав громадян. А головне – підняття мінімальної заробітної плати дозволить покращити якість життя громадян за рахунок підняття рівня доходів працюючого населення.

Довідка Finance.ua:

  • Як заявляв Зеленський, в умовах ринкової економіки держава не може встановлювати ціни на продукти харчування, але збільшує мінімальну заробітну плату, щоб у громадян зросли доходи.
  • За прогнозами Світового банку, ініціатива уряду України щодо збільшення мінімальної заробітної плати у 2021 році може привести до збільшення бюджетного дефіциту до більш ніж 6,0% від ВВП. Крім того, підвищення мінімальної зарплати призведе до зростання загальних потреб у фінансуванні до більш ніж 13% від ВВП.
  • Співвідношення мінімальної та середньої заробітної плати в Україні в 2021 році зросте з нинішніх 45% до 48%. При цьому залишиться помітно меншим, ніж “в інших країнах світу”. Крім того, мінімалка не досягне рівня “критичної зарплати” для бізнесу.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас