Податківці озвучили розміри штрафів для рієлторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці озвучили розміри штрафів для рієлторів

Казна та Політика
2081
Рієлтори зобов’язані надсилати інформацію про укладені за їх посередництвом угоди про оренду нерухомості до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації в строки, передбачені для подання податкового розрахунку.
Про це повідомляє головне управління ДПС в Одеській області.
Податковий розрахунок за податковий період, що дорівнює календарному кварталу, подається протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.
За порушення строків подання зазначеної інформації рієлтор несе відповідальність.
Розміри штрафів:
  • порушення рієлтором строків подання інформації про укладені за його посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 680 гривень за кожне таке порушення;
  • ці ж дії, вчинені суб’єктом, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу 1360 гривень за кожне таке порушення.

Довідка Finance.ua:

  • Парламентаріям пропонують вивести ринок рієлторських послуг з тіні. Про це йдеться в Проєкті №3618 від 09.06.2020 Закону про рієлторську діяльність в Україні.
  • Якщо парламент ухвалить законопроект № 3618, співпраця з ріелторами або брокерами буде обов’язковою. А за відмову доведеться заплатити 47,2 тис. гривень штрафу. Недобросовісних ріелторів теж планують карати гривнею, але набагато скромніше.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог. 🏙️

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас