За розкриття зловживань у Bank of New York заплатили $50 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За розкриття зловживань у Bank of New York заплатили $50 млн

Фондовий ринок
343
Комісія з цінних паперів і бірж США (Securities and Exchange Commission, SEC) виплатить рекордні $50 млн інформатору, який допоміг розкрити незаконні операції з валютою в Bank of New York Mellon.
Цей платіж став рекордною в історії американської фінансової системи виплатою приватній особі, яка допомогла виявити шахрайство з валютними курсами в BNY Mellon Corp., повідомляє WSJ.
У SEC уточнили, що колишній трейдер банку неодноразово повідомляв про порушення всередині установи. Зокрема про те, що банк завищує ціни для великих клієнтів при торгівлі валютою.
У подальшому, незважаючи на труднощі, екстрейдер банку довів цю інформацію до відома влади та надав важливу допомогу під час розслідування.
Винагорода в $50 млн стала найбільшою за останні 10 років. Загалом викривач отримає $114 млн, оскільки крім виплати SEC він отримає ще близько $60 млн від іншого американського держоргану, назва якого не розкривається.
Нагадаємо, п’ять найбільших банків світу – JPMorgan, HSBC, Barclays, Deutsche Bank і Bank of New York Mellon допомагали олігархам і злочинцям відмивати «брудні» гроші та уникати санкцій. Про це свідчать дані секретного досьє Управління з протидії фінансовим злочинам (FinCEN), що входить у структуру Міністерства фінансів США.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас