9,5 млн осіб утримують всю країну - Голова ДПС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

9,5 млн осіб утримують всю країну - Голова ДПС

Особисті фінанси
3180
На сьогодні в Україні заробітну платну отримують лише 11,6 млн осіб, з яких 2,1 млн – пенсіонери. Тобто 9,5 млн осіб утримують всю країну. Про це заявив Голова ДПС Олексій Любченко в інтерв’ю «Новое время».
Про це повідомила Державна податкова служба України на FACEBOOK.
У Державному реєстрі фізичних осіб нараховується 44,1 млн осіб, з яких 37,6 млн – це громадяни, які перебувають на підконтрольній території України. Доходи, як свідчить статистика 2019 року, отримували 19,7 млн громадян, тобто 45%.
«У нас економічно активне населення за класифікацією ООН (а це – 15-70 років) – близько 34,6 млн. З цієї категорії податкова не бачить на своїй карті України 5,6 млн осіб протягом останніх десяти років», – підкреслив Олексій Любченко.
На думку очільника податкової, вирішити це питання можна за рахунок прив’язки декларування до механізму виборчого права та бюджетного процесу.
«Чому нам формують політику ті, хто десять років не сплачує податки. Людина ходить, голосує. Я проти. Це моя громадянська позиція. Хочеш користуватися соціальними стандартами? Плати податки – і користуйся. Чому 11,6 млн осіб працюють, сплачують податки, ще 1,8 млн зайняли активну позицію та стали підприємцями, а мільйони людей навіть не подумали про роботу, не кажучи вже про податки», – наголосив Олексій Любченко.

Довідка Finance.ua:

  • 4 вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що сучасна пенсійна система при нинішньому демографічному прогнозі гарантовано не зможе забезпечити українців пенсіями, тому потрібно змінити її на накопичувальну.
  • Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що в Україні на сьогоднішній день на 13 мільйонів громадян, які працюють офіційно, припадає 11,3 мільйона пенсіонерів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас