Зеленський прокоментував слова Шмигаля про те, що Україна не зможе виплачувати пенсії через 15 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський прокоментував слова Шмигаля про те, що Україна не зможе виплачувати пенсії через 15 років

Казна та Політика
1888
Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий відмовитися від президентської пенсії, якщо в країні будуть проблеми з їх виплатою і розміром.
Про це він сказав в інтерв’ю чотирьом телеканалам.
Зеленський припустив, що може відмовитися від президентської пенсії, якщо в країні будуть проблеми з їхньою виплатою та розміром. «Я відмовлюсь від президентської пенсії – якщо людям нема що їсти, навіщо мені такі пенсії», – зазначив він.
Президент також прокоментував заяву прем’єр-міністра про те, що Україна не зможе виплачувати пенсії через 15 років. Глава держави пояснив, що очільник уряду мав на увазі: «Молодь, в тій ситуації, в якій знаходилась Україна, виїжджає, старіє в цілому країна. Що відбудеться, якщо тут не буде підприємців? Не буде кому сплачувати податків, тому він каже: якщо не буде підприємств, не будуть нормальні, ліберальні умови – не буде кому сплачувати податки і не буде пенсій. Ось що, він має на увазі, він не лякає, він каже чисту правду».
Нагадаємо, 4 вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що сучасна пенсійна система при нинішньому демографічному прогнозі гарантовано не зможе забезпечити українців пенсіями, тому потрібно змінити її на накопичувальну.
«Розуміючи демографічний прогноз України, я розумію, що для більшості тих, хто сидить у цій залі, сучасна пенсійна система не зможе забезпечити пенсії, навіть 1000 гривень, це буде неможливо. Ми зобов’язані перейти на накопичувальну», – сказав він.
Бюджет Пенсійного фонду України на 2020 рік становить 448,61 млрд грн, з них 146,83 млрд грн – дефіцит фонду, який покриватиметься за рахунок коштів державного бюджету.

Довідка Finance.ua:

  • Президент Володимир Зеленський вже підписав закон про підвищення мінімальної зарплати, а зараз назвав головну умову для подальших підвищень і “мінімалки”, і пенсій.
  • За словами міністра соціальної політики України Марини Лазебної, наразі в країні діє солідарна пенсійна система, тобто нині працюючі громадяни утримують нинішніх пенсіонерів. Це співвідношення приблизно 1:1 – один працюючий утримує одного пенсіонера.

Що думають українці про держпенсії, чи розраховують на них? 🎬

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас