Зеленський: Пенсіонери 80+ отримують досить великі гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський: Пенсіонери 80+ отримують досить великі гроші

Казна та Політика
4714
Президент Володимир Зеленський вже підписав закон про підвищення мінімальної зарплати, а зараз назвав головну умову для подальших підвищень і “мінімалки”, і пенсій. Про це він сказав в інтерв’ю телеканалам, відповідаючи на запитання каналу “Україна”.
Гаранту нагадали, що 80% пенсіонерів і третина українців в цілому живуть за межею бідності. На це він відповів, що підвищення тієї ж мінімальної зарплати до 6000-6500 тис. грн – це величезне навантаження на держбюджет, “але це все одно правильне рішення”.
“Ми зробили перші кроки згідно з тим, що у нас є, які у нас є гроші. Пенсіонери 80+ отримують додаткові досить великі гроші в порівнянні з тим, що було. Наступного року запрацює програма “75+” – вони отримуватимуть більше. Далі ми хочемо знижувати цей вік людей”, – сказав Зеленський.
Президент пояснив, що грошей на соціальну сферу, в тому числі пенсії і зарплати, стане більше тоді, коли в Україні будуть кілька мільйонів підприємств (необхідне збільшення їх кількості), коли вони будуть чесно платити податки.
“Поки що, треба визнати, економіка слабка. Підприємців, які вийшли з тіні, – мало, але вийдуть. Ми ж не просто так йдемо до електронної держави. А коли ми повністю відійдемо від (паперових) довідок, від чиновника, буде менше корупції, і всі платитимуть податки. Буде і “соціалка”, і буде рівномірно зростати в порівнянні з кількістю бізнесу і податків”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас