Євросоюз оновив список безпечних країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз оновив список безпечних країн

Казна та Політика
990
У Європейському Союзі знову не внесли Україну до переглянутого списку країн, громадянам яких дозволено в’їзд в країни-члени ЄС у період пандемії коронавірусної інфекції.
Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.
Зокрема, внаслідок перегляду щодо поступового скасування тимчасових обмежень для подорожей в ЄС без нагальної необхідності було оновлено список третіх країн, щодо яких карантинні обмеження підлягають скасуванню. Рекомендаціями Ради ЄС передбачено, що список цих країн буде й надалі переглядатися регулярно і у разі необхідності оновлюватися.
Відштовхуючись від встановленого критерію і умов з врахуванням епідеміологічної ситуації, з 22 жовтня країни-члени Євросоюзу можуть поступово скасовувати обмеження на зовнішніх кордонах для жителів Австралії, Японії, Нової Зеландії, Руанди, Сінгапуру, Південної Кореї, Таїланду, Уруґваю та Китаю, якщо в КНР на принципах взаємності у відповідь скасують обмеження для громадян країн-членів ЄС.
Крім того, обмеження на подорожі поступово можуть скасовуватися для спеціальних адміністративних районів Китаю, а саме Гонконгу та Макао, за умови взаємного підтвердження зняття таких обмежень від цих районів.
Крім того, жителі Андорри, Монако, Сан-Марино і Ватикану повинні вважатися резидентами Євросоюзу для відвідування ЄС.
Україну вкотре не включили у список країн, жителям яких дозволено в’їжджати до ЄС без обмежень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас