Українці стали частіше оформляти депозити в гривні, - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали частіше оформляти депозити в гривні, - НБУ

Кредит&Депозит
811
За 9 місяців 2020 року в Україні на 27% зріс приплив грошей за депозитами у гривнях.
Про це сказав під час брифінгу голова Національного банку Кирило Шевченко.
“За 9 місяців цього року ми спостерігаємо позитивну динаміку притоку депозитів у гривнях. Загальний приплив грошей населення становить 27%, а саме строкових депозитів, нові строкові депозити становлять 12%. Те, що стосується валютних заощаджень, там теж позитивна динаміка і загалом притік валютних заощаджень в банківську систему становить 5%”, – сказав Кирило Шевченко.
За словами заступника голови НБУ Дмитра Сологуба, під час коронакризи в Україні все одно спостерігається зростання кількості депозитів.
“Воно, може, могло бути більше, тому що ми розуміємо, відплив у готівку, і так далі, але все ж таки, коли ми приймали рішення щодо зниження ключової ставки, вона була, я нагадаю, 13,5% на початок року. Одна із причин, чому ми робили це поступово – тому що ми якраз хотіли побачити, як це вплине на динаміку ставок за депозитами і диференціал ставок між доларовими і гривневими депозитами. Можу зараз наголосити, що ніякої трагедії не відбулося. Ринок поступово звикає до життя в умовах однознакових депозитних ставок, а за ним вниз ідуть і ставки по кредитах, що вже не раз наголошували”, – додав Сологуб.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, 22 жовтня Правління Національного банку ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних.
  • Така ставка діє з 12 червня 2020 року: тоді Правління НБУ ухвалило рішення знизити облікову ставку з 8% до 6%.
  • Голова Національного банку Кирило Шевченко пропонує скасувати податок на доходи за депозитами фізичних осіб.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас