Що буде з курсом гривні: прогноз від Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з курсом гривні: прогноз від Нацбанку

Валюта
5350
Ситуація з курсом гривні зараз є стабільною і прогнозованою. Останнім часом населення не чинило тиску на вартість іноземної валюти.
Про це заявив член Ради Національного банку України Василь Горбаль в ефірі Апостроф Live.
“Ситуація є фактично досить стабільною, і, я б сказав, прогнозованою. Тим більше, що Національний банк вийшов з інтервенціями за вересень в обсязі близько 200 млн доларів в пропозицію продажу. Тим більше, коли трохи переважав попит, який викликали і імпортери. У нас після карантинних обмежень трохи пожвавився і імпорт. І фізичні особи не викликали тиску на курс гривні”, – зазначив Горбаль.
Член Ради НБУ додав, що зараз в Україні простежується позитивне сальдо платіжного балансу. Це відбувається, незважаючи на рецесію світової економіки.
“З початку року Національний банк викупив 900 млн доларів. Це свідчить про те, що баланс досить хороший. Тим більше ми маємо позитивне сальдо нашого платіжного балансу, сальдо платіжного рахунку. Відповідно, ситуація з макроекономічної точки зору є досить стабільною. І все це відбувається на тлі рецесії світової економіки, економіки Євросоюзу, в тому числі і нашого згортання. Напевно, рано ще говорити про відновлення. Але, звісно, ми завжди реагуємо на певні оптимістичні маяки і намагаємося їх розвивати, враховуючи можливість відновлення економіки в 2021 році”, – додав Горбаль.
За словами представника НБУ, навантаження на курс поки немає. Зараз він коливається в рамках психологічно прийнятних позначок як для населення, так і для бізнесу. Крім того, Національний банк грає не найголовнішу роль під час економічних криз.
“Під час економічних криз не стільки Національний банк чи центральний банк своєю обліковою ставкою можуть регулювати ситуацію на ринку, скільки домінуючу роль відіграють національні уряди. Зокрема, своєю політикою щодо підтримки того чи іншого бізнесу”, – резюмував Горбаль.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас