Чи вплине на курс долара можливе звільнення Рожкової - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи вплине на курс долара можливе звільнення Рожкової - думка експерта

Валюта
955
Потенційні кадрові зміни у Національному банку України не матимуть впливу на курс долара.
Про це розповів фінансовий аналітик компанії ICU Михайло Демків на вебінарі FinUpdate: Як заробити на обміні валют.
“Я вважаю, що якісь конкретні персоналії у Нацбанку не є важливими ні для МВФ, ні для українців. Важливо те, у яку сторону ми рухаємось. Чому ж така увага до НБУ зі сторони МВФ? Тому що є побоювання, що ми повторюємо рух 2010-2014 років. Тоді проводилися якісь спроби реформ, а це завжди обвал рейтингу”, – розповів експерт.
За його словами, тоді Україна зупинилася і не потрібно було кредитів МВФ: зовнішні ринки єврооблігацій були прихильними до України, тобто можна було залучити кошти навіть дешевше, ніж від МВФ, але при цьому не треба було робити ніяких реформ.
“Можна було далі тримати курс по 8 гривень за долар тощо. І це призвело до катастрофи, коли резерви закінчилися і не було вже що витрачати на підтримку курсу. І є побоювання, що Нацбанк – це свого роду канарка в шахті та першими сигналізують про те, що ми рухаємося не туди, куди треба”, – підсумував Демків.

Довідка Finance.ua:

  • 2 жовтня 2020 року відбулося засідання Ради Національного банку України, на якому було оголошено догану Рожковій Катерині Вікторівні, першому заступнику Голови Національного банку України, та Сологубу Дмитру Романовичу, заступнику Голови Національного банку України.
  • Сама Катерина Рожкова пояснила рішення ради регулятора оголосити їй і заступнику голови Дмитру Сологубу догану і заявити про недовіру у зв’язку з одним з інтерв’ю виданню KyivPost, яке вони дали наприкінці вересня.
  • Богдан Данилишин, коментуючи ситуацію із доганами заступникам голови НБУ Рожковій і Сологубу, заявив, що “останнім часом окремі посадові особи НБУ, прагнучи показати свою особливість і винятковість, намагаються нав’язувати громадськості свої особисті погляди та оцінки, які навіть не входять до сфери їхньої службової компетенції”.
  • У Міжнародному валютному фонді заявили, що забезпечення відповідальності Правління НБУ має відбуватися згідно з принципами управління Нацбанком.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас