День фінансів, 15 жовтня: про скорочення рейсів Wizz Air, МАУ, Ryanair, подорожчання номерних знаків, початок опалювального сезону в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 жовтня: про скорочення рейсів Wizz Air, МАУ, Ryanair, подорожчання номерних знаків, початок опалювального сезону в Києві

589
Екватор осені приніс новини для мандрівників, водіїв і тих, хто цікавиться валютою.
Номерні знаки можуть подорожчати в 6 разів. Уряд підтримав законопроєкт МВС щодо зміни правила видачі номерних знаків для транспортних засобів. На думку експертів, після схвалення законопроєкту парламентом ціна на автономери становитиме близько 600 гривень замість 108 грн.
Понад 2 млн гектарів землі передадуть під місцеве самоврядування. Зеленський підписав указ про передачу земель сільгосппризначення з державної у комунальну власність. За його словами, 26 жовтня 2020 року всі новостворені громади повинні отримати землю у власність і зможуть використовувати кошти від землекористування для розвитку і благополуччя своїх громад. Загалом, місцеве самоврядування отримає у власність понад 2 млн гектарів землі.
Початок опалювального сезону в Києві. Як заявив мер Києва Віталій Кличко, у п’ятницю, 16 жовтня, Київ починає опалювальний сезон. Він пояснив, що місто ухвалило таке рішення, враховуючи середньодобову температуру. За прогнозами синоптиків, наступного тижня буде похолодання, вночі температура опуститься до 3-5 градусів тепла.
День фінансів, 15 жовтня: про скорочення рейсів Wizz Air, МАУ, Ryanair, подорожчання номерних знаків, початок опалювального сезону в Києві
На повний запуск централізованої системи опалення місту потрібен приблизно тиждень.
Як повернути пенсійний збір при купівлі квартири. З 23 вересня 2020 року правила сплати пенсійного збору змінилися. Відповідно до закону, від сплати пенсійного збору звільнені дві категорії покупців нерухомості: ті, хто купує квартиру вперше, і ті, хто зареєстрований в черзі на отримання житлової площі. Скористатися правом на відшкодування необгрунтовано сплаченого збору можна незалежно від того, скільки часу пройшло після операції з купівлі квартири. Порядок повернення пенсійного податку дізнавайтеся тут.
Авіакомпанії скорочують кількість рейсів. Wizz Air вніс зміни у зимову польотну програму з України. Авіакомпанія скасувала понад 20 рейсів з міст України в листопаді і перенесла відновлення цих напрямків на початок грудня. МАУ, враховуючи зміну частот, планує виконувати міжнародні рейси за 23 маршрутами. Ryanair скоротить до 40% від рівня минулого року провізні ємності для роботи в майбутній сезон зимової навігації польотів.
Вартість вакцини від COVID-19. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що компанії-виробники вакцин, що ведуть третю фазу клінічних випробувань, продаватимуть вакцину за 37 доларів. Це приблизна ціна, яку назвали дві компанії з Китаю і Сполучених Штатів Америки. Вони не виключають, що ця ціна буде в підсумку знижена, причому істотно.
Перспектива з курсу долара і євро. У новому відео на нашому YouTube-каналі Finance.ua фінансовий експерт Олексій Козирєв озвучить всі фактори, які впливають на курс валюти, а також, спрогнозує курс долара і євро на тиждень.
💸 А тим, кому цікаво, як заробити на обміні валют, буде корисний вебінар, який відбудеться вже завтра, 16 жовтня: Як заробити на обміні валют. Мінливий курс: купувати чи продавати? Тонкощі бізнесу. 👛 Старт об 11:30 за Києвом.

Участь безкоштовна, достатньо зареєструватися

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас