Пік платежів за зовнішнім держборгом пройдено - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пік платежів за зовнішнім держборгом пройдено - Мінфін

Казна та Політика
836
Україна пройшла пікові платежі за зовнішнім державним боргом у цьому році.
Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю виданню Mind.ua.
“1 вересня Міністерство фінансів погасило другу серію облігацій зовнішньої державної позики, випущених при реструктуризації в 2015 році. Загальна сума платежу перевищила $2 млрд. З них $1,69 млрд – на погашення єврооблігацій і $400 млн – відсотки за єврооблігаціями з терміном погашення в 2020- 2027 рр. Зараз можемо впевнено стверджувати, що пікові платежі по зовнішньому державному боргу в цьому році успішно пройдені”, – сказав Марченко.
Він зазначив, що зараз дефіцит загального фонду державного бюджету менший, ніж передбачено розписом (93,2 млрд грн за підсумками січня – вересня цього року при розпису звітного періоду в сумі 177,5 млрд грн).
“Наразі нам вистачає наявних ресурсів. Ми не бачимо необхідності збільшувати боргове навантаження країни. Ситуація контрольована. Ми готові до будь-яких змін, щоб забезпечити необхідне фінансування заходів з подолання пандемії”, – запевнив глава Мінфіну.

Довідка Finance.ua:

  • У вересні падіння міжнародних резервів України стало найбільшим з початку року. За перший місяць осені на виплату боргів у піковий період витратили майже $2,7 млрд. Крім виплат за єврооблігаціями, довелося направити $417,4 мільйонів на виконання зобов’язань перед МВФ.
  • До кінця 2020 року Україна повинна виплатити ще $3 млрд з погашення та обслуговування держборгу.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас