У Мінфіні назвали суму виплат за держборгом до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні назвали суму виплат за держборгом до кінця року

Казна та Політика
730
До кінця року існує значне навантаження на бюджет, пов’язане з платежами з погашення та обслуговування державного боргу. Виплати становлять близько 3 млрд доларів.
Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко на зустрічі з виконавчим віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом, повідомляє пресслужба Мінфіну.
“Спад економіки є відчутним, а дефіцит державного бюджету, як і планові виплати по обслуговуванню державного боргу, є значними”, – сказав він.
За його словами, продовження фінансового співробітництва з Європейським союзом є особливо важливим в умовах пандемії COVID-19.
Марченко підкреслив, що українська сторона вдячна ЄС за надання у червні цього року другого траншу в рамках 4-ї програми макрофінансової допомоги та продовження такого фінансового співробітництва в рамках оперативно започаткованої у липні цього року нової “виняткової” програми макрофінансової допомоги ЄС Україні на суму 1,2 млрд євро.
Нагадаємо, Міністерство фінансів України 1 вересня 2020 року погасило другу серію облігацій зовнішньої державної позики (ОВДП). За даними Мінфіну, загальна сума платежу склала понад 2 млрд доларів, в тому числі 1,69 млрд доларів – погашення єврооблігацій і 0,40 млрд доларів процентних платежів за єврооблігаціями з терміном погашення в 2020-2027 роках.

Довідка Finance.ua:

  • Державний і гарантований державою борг України в серпні знизився в еквіваленті в національній валюті на 16,9 млрд грн – до 2,34 трлн грн, при цьому збільшившись на 0,05 млрд дол. В еквіваленті в іноземній валюті – до 85,1 млрд дол.
  • Державний борг України у 2021 році зменшиться на 3%. Україна буде здійснювати запозичення у наступному році.
  • Нацбанк погіршив очікування зростання державного боргу України у 2020 році до 62% ВВП, у квітневому прогнозі цей показник очікувався на рівні 60% ВВП.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас