Україна спростила видачу посвідок на проживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна спростила видачу посвідок на проживання

Казна та Політика
730
Україна спростила порядок видачі посвідки на тимчасове проживання громадянам третіх країн, які можуть потрапити до країни в безвізовому режимі.
Про це йдеться в повідомленні на урядовому порталі.
Як повідомляється, 9 жовтня 2020 року за ініціативи Державної міграційної служби України Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 933 «Про внесення змін до Порядку оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення посвідки на тимчасове проживання», яка спрощує порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання певним категоріям іноземців.
Що це означає:
  • відтепер іноземці, які є громадянами країн із безвізовим порядком в’їзду в Україну і перебувають в нашій державі на законних підставах, матимуть право подати документи на оформлення посвідки на тимчасове проживання без виїзду за межі України у зв’язку із зміною мети в’їзду.
“Особливо актуальним це питання є для громадян Республіки Білорусь, фахівців в галузі ІТ-технологій, які щойно працевлаштувалися в Україні, та членів їх сімей”, – повідомляють на урядовому порталі.
Коли необхідно подавати документи:
  • документи для оформлення посвідки на тимчасове проживання без виїзду за межі України подаються не пізніше ніж за 15 робочих днів до закінчення дозволеного строку перебування.

Довідка Finance.ua:

  • На початку жовтня президент України Володимир Зеленський підписав указ для розвитку інвестиційного потенціалу України та залучення ІТ-фахівців та інноваторів з Білорусі.
  • На тлі масових протестів у серпні 2020 року білоруси забрали з банків більш ніж 1 млрд доларів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас