Білоруси в серпні забрали з банків понад 1 мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруси в серпні забрали з банків понад 1 мільярд доларів

Світ
975
На тлі масових протестів у серпні 2020 року білоруси забрали з банків більш ніж 1 млрд доларів.
Про це повідомляє видання “Український капітал” з посиланням на статистику Нацбанку Білорусі.
Відзначається, що в серпні жителі країни забрали 624 млн доларів з банківських депозитів в іноземній валюті, 704,6 млн білоруських рублів за депозитами до запитання (повернення депозиту на першу вимогу клієнта), а також 270,8 млн білоруських рублів зі строкових вкладів.
Водночас в липні відтік з депозитів у валюті склав 55,3 млн доларів, за депозитами до запитання – 5,5 млн білоруських рублів, а зі строкових вкладів – 108,1 млн руб.
При цьому аналітики компанії S&P 11 вересня переглянули прогноз за суверенними рейтингами Білорусі, змінивши його зі “стабільного” на “негативний”.
“Ми відзначаємо посилення ризиків для економіки, фінансової стабільності та платіжного балансу Республіки Білорусь після суперечливих президентських виборів, що пройшли в серпні цього року.
Резиденти конвертують свої заощадження в іноземну валюту і виводять частину коштів з банківської системи, що зумовило знецінення білоруського рубля майже на 20% з початку року.
На нашу думку, підвищена політична невизначеність може зберігатися протягом тривалого часу, що чинитиме тиск на середньострокові перспективи зростання Білорусі”, – йдеться в прес-релізі компанії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас