Економічний ефект "Дія Сity" перевищить фіскальні поступки держави, - Мінцифри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічний ефект "Дія Сity" перевищить фіскальні поступки держави, - Мінцифри

Казна та Політика
755
Соціальний і економічний ефект проекту Міністерства цифрової трансформації “Дія City” значно перевищить фіскальні поступки держави.
Про це в коментарі РБК-Україна заявив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.
“Ми маємо створити конкурентні умови для розвитку продуктових компаній тут, в Україні. А економічний і соціальний ефект “Дія City” для всіх громадян значно перевищить регулятивні зусилля і фіскальні поступки держави. При цьому нам не потрібно впроваджувати дотації, які часто несуть корупціогенні ризики, робити капітальні інвестиції, які запрацюють лише через кілька років, знаходити громіздкі тарифні або митні процедури для стимулювання сектору”, – сказав Борняков.
Він зазначив, що законодавчі ініціативи в рамках “Дія City” створять умови для детінізації економіки та введуть європейську систему захисту інтелектуальних прав.
Що пропонують резидентам Дія City:
  • ПДФО становить 5%;
  • військовий збір – 1,5%;
  • ЄСВ – 22% з мінімальної заробітної плати;
  • податок на прибуток замінюється податком на виведений капітал – 10%.
Крім того, за його словами, в міністерстві розробляють низу заходів, спрямованих на захист резидентів “Дія City” від безпідставних перевірок і розслідувань.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, для запуску “Дія Сity” Верховною Радою має бути ухвлено пакет законопроектів, частина яких вже перебуває на розгляді парламентських комітетів.
  • Стратегічною метою автори “Дія Сity” відзначають створення умов для прискорення соціального і економічного розвитку України і збільшення питомої ваги IT-індустрії в структурі ВВП до 10%.
  • Розробники “Дія City” розраховують, що впровадження проекту дозволить збільшити кількість робочих місць в IT-галузі до 450 тисяч у 2025 році, а також подвоїти, з $6 млрд до $12 млрд, валютні надходження від цієї індустрії в період 2021-2025.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас