Сологуб: Без грошей МВФ катастрофи, може, й не буде, але ризики зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сологуб: Без грошей МВФ катастрофи, може, й не буде, але ризики зростають

Казна та Політика
627
Заступник голови НБУ Дмитро Сологуб заявив, що якщо Україна не отримає транш МВФ до кінця 2020 року, то катастрофи не буде, але ризики погіршення економічної ситуації у такому разі зростають.
Про це він сказав в інтерв’ю “Радіо НВ”.
“Ми бачили в минулі роки, що були затримки в програмі МВФ. Зараз немає такого, що якщо не буде траншу до кінця року, то це буде катастрофа, ні. Катастрофи, може, і не буде, але ризики погіршення економічної ситуації зростають”, – підкреслив Сологуб.
За його словами, тому все ж таки дуже важливо продовжувати співпрацювати з МВФ.
“Це основа добробуту людей, тому що це інвестиції, які іноземні інвестори вкладають в Україну, тому що вони дивляться на МВФ як на сигнал. Це робочі місця, це купівельна спроможність людей. Тобто ці всі речі досить важливі”, – наголосив він.

Довідка Finance.ua:

  • Заступник голови НБУ Дмитро Сологуб також заявляв про те, що можливість отримати два транші від МВФ до кінця 2020 року втрачена, тому треба намагатися отримати один, розуміючи, що він буде прив’язаний до прийняття держбюджету-2021.
  • Україна може отримати черговий транш МВФ у грудні цього року, вважає голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
  • Отримання Україною до кінця 2020 року навіть одного траншу МВФ на 0,7 млрд доларів є сумнівним з урахуванням кількості поточних невирішених питань за програмою України з Фондом. Про це йдеться у матеріалах аналітиків інвестбанку Morgan Stanley.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас