Міжбанк: ринок налаштований на плавну девальвацію гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ринок налаштований на плавну девальвацію гривні

Валюта
1510
Ця п’ятниця на валютному ринку пройде динамічно і в два етапи. У першій половині дня компанії будуть оперативно закривати свої господарські операції перед двома вихідними. У другій – спрацює фактор закінчення тижня. Активність клієнтів швидко знизиться і після 15 години на торгах вже залишаться лише банки-спекулянти.
Сама динаміка по курсу протягом сесії 2 жовтня буде повністю залежати від поведінки і завдань найбільших місцевих гравців і іноземців, а також виходів/невиходів Нацбанку з інтервенцією в разі перекосів попиту і пропозиції на торгах. Цінники НБУ в разі проведення регулятором операцій на міжбанку і будуть основним курсовим орієнтиром для учасників торгів.
Іноземці продовжать свої активні купівлі валюти, що збереже тиск на курс гривні відносно долара та євро. І якщо раніше вони частково вичікували оптимально низького курсу і лише тоді проводили свої основні угоди по скупці валюти, то в даний час особливого торгу при здійсненні ними своїх операцій не відбувається. Ринок залишається налаштованим на плавну девальвацію гривні, що змушує нерезидентів бути більш поступливими по курсу.
Зате не поспішають з продажами експортери. Вони поки продовжують витрачати гривню, отриману від відшкодувань ПДВ і не готові продавати валютну виручку дешево. Це створює певний брак пропозиції на ринку на тлі зростання попиту і грає проти гривні.
За прогнозами Finance.ua, обсяги торгів в п’ятницю будуть у межах до $120-170 млн при здійсненні до 510-540 угод.
На готівковому ринку збережеться повна залежність котирувань від поведінки міжбанку і обмінники своєї гри “на підвищення” або “на пониження” вести не будуть. Найбільш ризиковою валютою для власників обмінників залишається євро, оскільки стрибки його курсу відносно долара на зовнішніх ринках тривають, що відразу відображається і на котируваннях євровалюти відносно гривні.
Тому фінансисти продовжать хеджувати свої ризики за готівковим євро, зберігаючи спред між купівлею/продажем по ньому на рівні 20-35 копійок на євро. По долару – ситуація для власників обмінників більш прогнозована і вони обмежаться спредом в межах 15-20 копійок.
Як і всі дні цього тижня, при зростанні курсових коливань на міжбанку ми побачимо або виходи Нацбанку з відповідною інтервенцією, або продажі валюти Укргазбанком.
Курси міжбанку за прогнозом Finance.ua, станом на 2 жовтня будуть в межах: долар – коридор 28,20 – 28,45 гривень, євро – коридор 33,00 – 33,45 гривень.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть у межах: долар – коридор купівель і продажів 28,10 – 28,50 гривень, євро 32,60 – 33,50 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,34 / 28,35
євро – 33,26 / 33,27
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас