Третьякова обгрунтувала необхідність підвищення пенсійного віку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третьякова обгрунтувала необхідність підвищення пенсійного віку

Казна та Політика
9916
Депутат Верховної Ради від “Слуги народу” Галина Третьякова, яка очолює в парламенті комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, виступила з твердженням, що підвищення пенсійного віку необхідно, інакше до моменту виходу на пенсію у громадян не буде необхідного трудового стажу.
Вона нагадала, що зараз в країні існують три віки для виходу на пенсію: 60, 63 і 65 років. Вибір кожного з них залежить від накопиченого трудового стажу. З кожним роком необхідний стаж збільшується, і в майбутньому повинен досягти тридцяти років.
Таким чином, за словами Третьякової, якщо людина виходить на пенсію в 60 років, то у неї, цілком ймовірно, ще не буде необхідного стажу. Вже в 2030-х роках кількість таких людей в Україні має перевищити половину.
Йдеться про підвищення вікової планки, яке починає діяти з 2021 року. Далі щороку потрібний стаж буде збільшуватися. Наприклад, зараз для того, щоб вийти на пенсію в 63 роки, потрібно від 17 до 27 років трудового стажу. Вже до 2028 року ці межі складуть від 25 до 35 років.
До цього часу, як вважають фахівці, лише половина українців зможе виходити на пенсію після досягнення 60-річного віку. Всім іншим доведеться працювати до 63 або 65 років.

Довідка Finance.ua:

  • Якщо зараз мінімальний розмір пенсії становить 1 712 гривень, то з грудня він зросте до 1 769- надбавка складе 57 гривень. Максимальна пенсія за законом повинна перевищувати мінімальну в десять разів, тому і доплата буде десятикратною – 570 гривень.
  • Проєкт закону “Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення” був зареєстрований у парламенті ще взимку. Він передбачає, що робити обов’язкові відрахування на пенсійні рахунки повинні будуть і працівники, і роботодавці.

Як перевірити свій страховий стаж

За матеріалами:
PolitekA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас