ВР збереться на позачергове засідання в жовтні, щоб розглянути Держбюджет на 2021 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР збереться на позачергове засідання в жовтні, щоб розглянути Держбюджет на 2021 рік

Казна та Політика
213
Верховна Рада України проведе позачергове засідання 20 жовтня, на якому буде розглядатися законопроєкт про Державний бюджет на 2021 рік. Про це заявив на погоджувальній раді голова ВРУ Дмитро Разумков.
“1 жовтня – це останній термін, коли можна подавати свої правки і пропозиції до бюджету і треба врахувати 20 жовтня, щоб у нас було пленарне засідання, оскільки це крайній термін, коли ВРУ повинна схвалити і направити свої пропозиції до Кабінету Міністрів України. Тому 20 жовтень треба буде також провести пленарне засідання ВРУ”, – сказав Разумков.
Додамо, згідно з порядком денним ВРУ, тиждень з 19 по 23 жовтня відведено для роботи з виборцями.
Нагадаємо, за інформацією уряду, в цьому році дефіцит держбюджету становить 7,5%, що становить близько 298 млрд грн. За словами голови Кабміну Дениса Шмигаля, наступного року уряд планує 6% дефіциту, але зараз з Міжнародним валютним фондом ведуться переговори, щоб його дещо зменшити.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів України веде переговори з Міжнародним валютним фондом щодо зниження дефіциту держбюджету в 2021 році. У проєкті державного бюджету зараз закладений дефіцит на рівні 6,0% від валового внутрішнього продукту (ВВП).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас