Wildberries прокоментував вихід на український ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wildberries прокоментував вихід на український ринок

Фондовий ринок
946
Найбільший російський онлайн-ритейлер Wildberries (WB) вийшов на український ринок зі специфічною продукцією: разом з 3 млн товарів від 32 тис. брендів користувачі мережі виявили футболки із забороненою в Україні символікою, включаючи герб СРСР.
Також в асортимент потрапив бренд одягу громадського об’єднання Putin team і просто портрети президента РФ.
У пресслужбі Wildberries пояснили вибір асортименту двома причинами.
  • По-перше, вихід на зарубіжні ринки вимагає істотного внеску з боку розробки та адаптації бізнес-моделі, позаяк кожна з країн, де представлений маркетплейс, відрізняється з точки зору логістики, вимоги законодавства та інших факторів.
  • По-друге, невідповідний законодавству асортимент з’явився на українській версії сайту через моделі співпраці компанії з постачальниками.
“Зазначимо, що Wildberries є торговельним онлайн-майданчиком і продукцію на ньому селлери розміщують самостійно. Ми в постійному режимі здійснюємо моніторинг асортименту, і в разі, якщо в ході перевірки виявляється невідповідність, товари знімаються з продажу”, – пояснили в Wildberries.
Після шквалу критики компанія почала прибирати з майданчика продукцію, що спричинила скандал. Наразі, наприклад, за запитами “СРСР” і “Путін” сайт ритейлера в Україні нічого не пропонує.
У середу, 23 вересня, на розгляд уряду України було внесено пропозицію міністра культури Олександра Ткаченка накласти санкції на інтернет-ресурси, які торгують пропагандистською продукцією в Україні: як додав Ткаченко, зокрема, йшлося і про WB.

Довідка Finance.ua:

  • Нещодавно повідомлялося, що найбільший російський онлайн-магазин Wildberries запускає продажі в Україні. Так, Україна з’явилася на офіційному сайті в списку країн, з якими працює компанія. Також там тепер вказані умови доставки по Україні.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас