Подальше зниження вартості кредитів залежатиме від захищеності прав кредиторів - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подальше зниження вартості кредитів залежатиме від захищеності прав кредиторів - НБУ

Кредит&Депозит
232
Банки сьогодні кредитують якісних корпоративних позичальників під 11-12% річних, а подальше зниження вартості ресурсів залежатиме від захищеності прав кредиторів.
Про це повідомляє пресслужба НБУ у FACEBOOK за підсумками зустрічі керівництва Національного банку з членами Європейської Бізнес Асоціації.
Зниження облікової ставки дозволило банкам знизити ставки за гривневими депозитами до рекордних 8-9% річних. Банки сьогодні кредитують якісних корпоративних позичальників під 11-12% річних. Подальше зниження вартості ресурсів залежатиме від захищеності прав кредиторів. Адже банки включають у ціну кредиту вартість ризику.
У Нацбанку вважають, що монетарна політика не єдиний стимул для пожвавлення кредитування. Активно розвивається програма «5-7-9%», запускається механізм портфельних державних гарантій для бізнесу, будуть запроваджені гнучкіші регуляторні підходи до оцінки банками інвестиційних проєктів.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, то наші колеги з порталу “Мінфін” аналізують пропозиції по кредитах в Україні. За допомогою їхнього сервісу можна вибрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Кредит онлайн на картку — найкращі пропозиції

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас