В Україні можуть підняти відсотки за кредитами - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть підняти відсотки за кредитами - прогноз

Кредит&Депозит
1467
Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев допускає, що підвищення мінімальної зарплати в Україні до 6,5 тис. грн у 2021 році чинитиме тиск на інфляцію, що, своєю чергою, зробить кредитні ресурси в Україні менш доступними.
Про це він заявив під час онлайн-трансляції форуму “Діалог громадянського суспільства, бізнесу і влади”.
“6,5 тис., щоб не образити Міністерство фінансів, – це сума, яка підлягає обговоренню. За нашими підрахунками, 5,8 тис. – 6 тис. грн – це максимально, що ми можемо собі дозволити в наступному році. Йдеться не тільки про навантаження на бізнес, хоча це перший аргумент, йдеться ще й про тиск на інфляцію, він теж буде”, – сказав він.
Гетьманцев зазначив, що встановлення мінімальної зарплати в Україні на рівні 6,5 тис.грн необхідно переглянути, оскільки інфляція, своєю чергою, матиме негативний вплив на кредитування в Україні, яке останнім часом стало більш доступним.
“Тиск на інфляцію буде, а ми з вами боремося за кредитні ресурси низької вартості, і дуже багато для цього зробили. Цього не можна не помічати, ми вже маємо найдешевший кредитний ресурс за багато років. Тому тут є питання, і ми маємо його продискутувати”, – додав він.
Нагадуємо, як повідомляв директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Володимир Лепушинський, на тлі зниження девальваційних очікувань та низької інфляції банки ще мають запас для зниження гривневих ставок за строковими депозитами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас