Коли очікувати наступного траншу МВФ - ICU — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли очікувати наступного траншу МВФ - ICU

Казна та Політика
921
Україна може отримати наступний транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) не раніше першого кварталу 2021 року, вважає глава департаменту макроекономічних досліджень інвестиційної групи ICU Сергій Ніколайчук.
“Ми очікуємо наступного траншу МВФ не раніше першого кварталу наступного року”, – сказав він під час онлайн-презентації оновлених економічних прогнозів групи у вівторок.
Як пояснив Ніколайчук, серед чинників, які на це впливають, – зміна керівництва Національного банку України.
“Міжнародні фінансові організації зайняли вичікувальну позицію”, – зазначив він.
Крім цього, бюджетний процес і узгодження з МВФ параметрів держбюджету на 2021 рік можуть перетворитися на чергову сагу, вважає експерт.

Довідка Finance.ua:

  • На початку травня Україна і МВФ провели переговори про нову програму співпраці і переорієнтувалися на 18-місячну програму stand-by. Раніше планувалася трирічна програма розширеного фінансування EFF.
  • 21 травня президент України Володимир Зеленський підписав банківський закон, який, за його словами, був останніми «дверима» на шляху до продовження співпраці України з МВФ.
  • Раніше Мінфін назвав умови, на яких Україна взяла кредит МВФ. Середня процентна ставка для України за кредитами Міжнародного валютного фонду (МВФ) на сьогодні становить близько 2,5%. Що стосується терміну погашення, то пільговий період триватиме від трьох з половиною років з подальшим погашенням протягом п’яти років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас