Долар ризикує втратити статус найміцнішої валюти у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар ризикує втратити статус найміцнішої валюти у світі

Валюта
5192
Долар втрачає лідируючі позиції у світі. На це впливають проблеми в економіці США у зв’язку із запровадженням карантину.
“Економіка Сполучених Штатів вже не буде тим локомотивом, яким була останні роки. Інвестиції, накопичені за цей час, йтимуть з країни. Це буде тиснути на долар, і робити його більш слабким”, – пояснює аналітик Віталій Сівач.
За його словами, останні 5 років долар зростав, бо американські технологічні компанії залучали інвестиції з усього світу. А висока процентна ставка в доларах порівняно з іншими валютами підтримувала інтерес інвесторів до держборгу США.
Довіра до долара падає через зростаючий подвійний дефіцит США. Це бюджетний дефіцит і дефіцит поточного рахунку. США набагато більше імпортують, ніж експортують.

Довідка Finance.ua:

  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що до кінця року курс валют буде коливатися в районі 27-28 грн/долар і не вийде за межі 29 гривень. “Очевидно, що макропрогноз виявиться для когось краще, для кого-то, можливо, гірше. Але в будь-якому випадку ситуація є нормальною. Курс регулюється виключно ринком, і те, що ринок сьогодні оцінює його на рівні 27 гривень за долар, є абсолютно прийнятним”, – зазначив Шмигаль.
  • “Зараз немає передумов для того, щоб курс гривні виріс до 30 UAH/USD” – про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.
🎬 Дізнавайтесь першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua 🤑
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас