Податковим боржникам хочуть заборонити виїзд з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податковим боржникам хочуть заборонити виїзд з України

Казна та Політика
662
Народний депутат “Слуги народу” Дар’я Володіна зареєструвала законопроєкт, яким пропонується введення заборони на виїзд за кордон для українців за несплату податків і зборів.
“Прийняття проєкту закону сприятиме підвищенню відповідальності платників податків, а також стимулюватиме їх до своєчасного виконання фінансових зобов’язань”, – йдеться в пояснювальній записці до проєкту закону.
Що пропонують:
  • право громадянина України на виїзд з країни може бути тимчасово обмежено у разі його ухилення від виконання покладених судом зобов’язань зі сплати не тільки аліментів, але й податків, зборів, єдиного соціального внеску;
  • заборона на виїзд буде діяти до погашення відповідної заборгованості.
Проєкт закону має бути розглянутий профільним парламентським комітетом.

Довідка Finance.ua:

  • Платники податків, які протягом 2019 року здійснили витрати, які надають право на податкову знижку, мають зазначити конкретні суми знижки у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що податкові надходження під час пандемії виросли в 1,5 рази, а доходи на митниці впали.
  • ФОПи приносять Україні понад 1 мільярд доларів на рік. Усього в Україні майже 2 мільйони підприємців, і кожен з них сплачує в середньому 13 тисяч гривень щороку.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас