Скільки сімей отримали гроші замість "Пакунку малюка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки сімей отримали гроші замість "Пакунку малюка"

Особисті фінанси
447
За 2 дні понад 4 тисячі батьків новонароджених отримали спеціальну соціальну картку для виплат одноразової натуральної допомоги “Пакунок малюка”.
Про це Мінсоцполітики повідомив “ПриватБанк”, який з 1 вересня 2020 року розпочав видачу соціальної картки для виплат “Пакунок малюка”.
Соціальну картку для виплат “Пакунок малюка” можливо відкрити протягом року з дати народження дитини, використати кошти – протягом року з моменту їх зарахування на картку шляхом придбання дитячих товарів (засоби догляду за дітьми та дитячі засоби гігієни: підгузки, серветки; дитячий одяг та взуття; дитяче харчування; дитячий посуд; дитячі іграшки; текстиль для дітей, у тому числі рушники, ковдри) і товарів для породіллі (прокладки для лактації; прокладки післяпологові) у закладах торгівлі, які уклали з Мінсоцполітики публічний договір.
Пілотний проект запроваджено постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744 “Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги “Пакунок малюка”.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні можуть організувати тимчасову закупівлю “пакунків малюка” через Управління Організації Об’єднаних Націй.
  • Група із 72 народних депутатів зареєструвала у Раді законопроєкт №3006а “Про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “Пакунок малюка“”.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас