Китайський конкурент Tesla залучив $1,5 млрд на IPO у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський конкурент Tesla залучив $1,5 млрд на IPO у США

Фондовий ринок
705
Акції китайського виробника електрокарів Xpeng підскочили на 67% після його дебюту на фондовому ринку США в четвер.
Як повідомляє Reuters, акції Xpeng, які підтримуються такими компаніями, як Alibaba і Xiaomi, відкрилися за ціною $23,10 за депозитарну акцію США (ADS) в порівнянні із ціною пропозиції в $15 за ADS.
Раніше в четвер Xpeng збільшила обсяг IPO в США на більш ніж на третину до $1,5 млрд, оскільки інвестори по всьому світу конкурують за підтримку компаній, які просувають чисті технології.
Це IPO, третій великий лістинг китайської компанії з виробництва електромобілів в Нью-Йорку за два роки, проводиться в той час, коли в останні місяці зростає ціна акцій таких виробників електромобілів, як Tesla і Nio.
Генеральний директор Xpeng Ху Сяопін, також відомий як засновник інтернет-браузера UCWeb, сказав, що компанія зосередиться на автомобілях вартістю від 150 000 юанів ($21 804) до 300 000 юанів.
Він розповів, що Xpeng буде використовувати залучені кошти для досліджень, розробок і розширення продажів. У минулому році компанія інвестувала понад 2 млрд юанів в розвиток технологій, третина з яких була зосереджена на інтелектуальних функціях, таких як автономне кермування, зазначив Ху.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас