Маск тепер вважає, що акумулятори для створення електролітаків з'являться в найближчі 3-4 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск тепер вважає, що акумулятори для створення електролітаків з'являться в найближчі 3-4 роки

Технології&Авто
1700
Глава Tesla і SpaceX Ілон Маск оновив свій прогноз щодо термінів появи акумуляторів відповідної енергетичної ємності, які дозволять створювати серійні електричні літальні апарати. Він тепер вважає, що це відбудеться в найближчі 3-4 роки.
Зараз багато компаній розробляє експериментальні електричні літаки. Один з чільних проектів в цій царині – проект електричного літака Rolls-Royce ionBird. Вперше про надзвуковий електричний літак з вертикальними зльотом і посадкою Маск згадував ще в 2015 році, а потім ще раз в 2016. Також він говорив, що подумує про створення окремої компанії, яка буде займатися повітряною електричною технікою. У 2018 році Ілон Маск в тому самому епізоді подкасту американського коміка Джо Рогана знову заговорив про надзвуковий електричний літак з вертикальним зльотом і посадкою.
У 2019 році Маск, який, як відомо, сам є інженером, посилаючись на власні розрахунки десятирічної давності, заявив, що літій-іонні акумулятори зможуть розглядатися в якості заміни авіаційному гасу, коли щільність енергії досягне позначки в 400 Вт·год/кг. Тоді він казав, що межа в 400 Вт·год/кг буде пройдена в найближчі п’ять років.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас