Скільки буде коштувати обміняти старі паперові паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки буде коштувати обміняти старі паперові паспорти

Особисті фінанси
5454
В Україні незабаром всі громадяни повинні будуть поміняти паспорти старого зразка на нові пластикові документи. Кабінет Міністрів України подає до Верховної Ради законопроєкт про скасування паперових паспортів громадянина України і заміну їх на пластикові.
Про це повідомляє ТСН.
Як зазначено в законопроєкті “Про паспорт громадянина України у формі книжечки”, вимагати від громадян терміново здати паперові паспорти не будуть, проте будуть встановлені нові терміни видачі для тих, що вже видані, і деяким категоріям будуть обмінювати паспорти на пластикові обов’язково.
Вклеювати фото в паспорт більше українці не будуть. Кабмін хоче, щоб у всіх були пластикові ID-картки. Позбавляти паперових книжок будуть поступово: в 25 і 45 років. Це затвердять законом. Якщо його приймуть, то всі паперові паспорти в формі книжечки матимуть термін дії. Коли він закінчиться, треба буде оформити пластик.
Зараз ID-картка на заміну паспорта зразка 1994 року коштує 745 гривень. За терміновість доведеться заплатити ще 113 гривень.
Нові паспорти доведеться робити всім, кому виповнилося 25 і 45 років.
Далі нова ID-картка оновлюється кожні десять років. Безстроковими паперові паспорти будуть тільки у тих, хто встиг вклеїти фото в 45 років ще до прийняття нового закону.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів схвалив проєкт закону «Про паспорт громадянина України у формі книжечки». Відповідне рішення ухвалене на засіданні уряду 12 серпня.
  • 14 серпня на офіційному сайті Верховної Ради було зареєстровано законопроєкт №3986-1 «Про паспорт громадянина України у формі книжечки», внесений урядом.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас